top of page
 
Hey kattenliefhebber !
Welkom bij de website van Cattery Nanouk!

We wonen samen met onze 4 Neva Masquerade katten en 1 Siberische kat in Scheldewindeke, Oost-Vlaanderen, en zijn gek op dit kattenras! Voorheen fokten we in de jaren '90 in beperkte mate Perzische katten.

Ben je nieuwsgierig en wens je hier meer over dit mooie Siberische kattenras te weten komen?
Wijzelf zijn al volledig overtuigd!
 
De Siberische kat vind je nog niet veel terug in België, nochtans is dit al een oud ras.
Het vindt zijn oorsprong in Rusland. De Neva Masquerade katten zijn afkomstig van de streek aan de rivier "Neva". Het tweede deel van de naam "Masquerade" betekent "masker", wat verwijst naar de kleur op de kop.
 
Op onze site vind je o.a. veel foto's van onze katten en verwijzen we naar een paar informatieve websites. Vooral proberen we er een persoonlijke toets aan toe te voegen door onze eigen ervaringen.
We houden je ook op de hoogte van een gepland nestje en van de verdere ontwikkeling van de geboren kittens. Met slechts één nestje per jaar, zijn we dus een kleine cattery. Het is een overwogen keuze om een kleinschalige cattery te blijven om zo onze katten veel liefde en aandacht te kunnen schenken.
Socialisatie, hygiëne, verzorging en gezonde voeding vinden wij erg belangrijk. Daarnaast zullen we enkel kittens fokken uit combinaties waar we volledig achter staan. Een goede stamboom en gezondheid van de ouders is onontbeerlijk om gezonde nestjes te fokken.
Onze katten worden getest op erfelijke ziektes zoals HCM, PKD en PKDef; en op besmettelijke ziektes als FIV en FeLV.
 
Interesse gekregen ? Neem gerust eens een kijkje op de andere pagina's en contacteer ons !
We staan altijd klaar om je zo vlug mogelijk verder te helpen.
Hopelijk bevalt dit fantastische ras en krijgen we er een fan bij!
Veel plezier !
P1550470 (2).JPG
Tekening Rouspet van Tim (3).jpg
bottom of page